Davčno področje

Davčno področje

Davčno svetovanje se pojavlja na vseh področjih in nivojih podjetja. Poslovne odločitve imajo davčne posledice tako za podjetje kot tudi za fizične osebe povezane z njim. Pri svojem delu zato upoštevamo davčne posledice za vse udeležence in poiščemo najoptimalnejšo rešitev.

Glede na specifičnost posameznega podjetja oz. posameznika tako nudimo individualno davčno svetovanje za pravne in fizične osebe s področja davka na dodano vrednost, davka od dohodka pravnih oseb, dohodnine, davčnega postopka, premoženjskih davkov in prispevkov za socialno zavarovanje.

Optimiranje davčnih obveznosti in davčno načrtovanje – davki predstavljajo za podjetje strošek, ki se mu ne da izogniti, vendar lahko skrbno davčno načrtovanje v skladu z veljavno nacionalno in mednarodno zakonodajo omogoči ustrezno znižanje davčnih obveznosti.

S skrbnim davčnim načrtovanjem z uporabo zakonitih metod našim strankam omogočimo, da so davčno optimizirana in dosežejo boljši rezultat.

Preventivni davčni pregledi za male in srednje gospodarske družbe in samostojne podjetnike ter javni sektor – za vse udeležence poslovanja je zelo pomembno, da so poslovne knjige v celoti vodene v skladu z veljavnimi računovodskimi in davčnimi predpisi. S preventivnim davčnim pregledom pravilnosti in pravočasnosti obračunavanja in plačevanja davčnih obveznosti ugotovimo morebitne nepravilnosti in pomanjkljivosti ter pripravimo predloge za odpravo le-teh. V okviru pregleda poiščemo tudi možnosti za potencialne izboljšave. Po opravljenem pregledu pripravimo pisno poročilo, ki vsebuje ugotovitve in opozorila na morebitne kršitve računovodskih in davčnih predpisov ter opravimo posvet z vodstvom podjetja.

Preventivni davčni nadzor se lahko opravi za celotno poslovanje podjetja s področja vseh davkov ali s področja posameznega davka, odvisno od potreb naročnika.

Sodelovanje in zastopanje pri davčnih inšpekcijskih postopkih – naše stranke zastopamo tudi pred davčnimi organi v primeru davčnega inšpekcijskega nadzora, jim pomagamo tekom postopka nadzora, pripravimo pripombe na zapisnik ter opravimo druge potrebne aktivnosti. Naše storitve prilagodimo potrebam naročnika.

Izobraževanje – svojim strankam nudimo interna izobraževanja na davčnem področju, kjer vas pravočasno seznanimo z vsemi spremembami in novostmi davčne zakonodaje.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu   Več o tem